Ankracet utförs i år 2016 lördagen 13.8 kl 12-16, ankorna släpps mot slutet av evenemanget ca kl 15:15.

Lotter kan köpas på plats för 5 €/st per anka kontant.

Lions klubben har nästan varje sommar, just innan skolåret börjar ställt igång sitt Ank-race. Det är ett stort evenemang för hela familjen, och har lockat upp till ett par tusen personer till platsen.

Dragplåstret, och hjärtat i evenemanget är ett underhållande och glatt lotteri, där 3000 badankor släpps i pumpviken för att "simma" ikapp längs en bana. Varje anka har en nummer på magen och lotter med motsvarande nummer har sålts. De snabbaste ankornas lottinnehavare har fina priser att vänta. Hemelektronik, motionsredskap, spabiljetter och hemstädning brukar finnas på vinstförteckningen.

Och vid sidan om detta kommer föreningar och försäljare som skapar marknadsstämning, låter människor mötas, äta våflor eller korv, låter barnen hopap i hoppslott eller rida ponny och mycket mera.

Ank-racet startades på initiativ av Lion Berndt Holmström. Hela klubben har varit engagerad, och vi vill inte heller dölja att FBK i Karis och Backgränd samt flera olika föreningar funnits med bakom kulisserna och gjort framgången möjlig.